Tarina

Historia

Radalla Resort sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkailla tiluksilla, jonka juuret ulottuvat aina 1850-luvulle. Alueen päärakennus on vuonna 1856 valmistunut, entisaikaan ”Mantalanakin”, tunnettu kartanorakennus. Kartanon 165-vuotista taivalta juhlistettiin syyskuussa 2021.

Kartanon rakennutti itselleen loma- ja eläkepaikaksi Dresdenissä syntynyt Viapori-Suomenlinnan everstiluutnantti Emil von Bredov. Bredovin jälkeen paikalla oli vuosien saatossa monta omistajaa: kenraali- ja everstiluutnantteja, kauppiaita, tuomareita, vouteja, tehtailijoita.

1925 kartanon tontteineen osti Suomen liikeapulaisten liitto, nykyinen PAM. Vuosien saatossa PAM nimesi kohteen Radansuun Lomakodiksi ja rakennutti paikkaan kesähotelli Jukolan (1928), rantasaunan (70-luvulla), sekä nykyiset hotelli- ja kokoustilat (80-luvulla). 2000-luvun alkupuolella PAM luopui kohteesta. Sen jälkeen paikka koki monenkirjavia vaiheita ja toiminta hiipui.

Uusi aika

Uusi aika koitti vuonna 2019, kun kouvolalainen rakennusneuvos ja monialayrittäjä Veli Hyyryläinen hankki kartanon tontin ja tilukset omistukseensa. Hyyryläisen perheen unelmana oli herättää ainutlaatuinen paikka uuteen loistoon, jotta mahdollisimman moni saisi nauttia Kiikarmäen alueen upeista maisemista – syntyi Radalla Resort. Radalla nimi yhdistelee paikan historiaa, nykyisyyttä ja yrittäjän omaa historiaa radan rakentajana.

Mantala 1960-luvulla

Hyyryläisen omistuksessa, persoonallisen perheyrityksen voimin paikka on kokenut lyhyessä ajassa suuren muutoksen. Tiluksia ja ympäristöä on pistetty kuntoon urakalla, toimintaa ja palveluita on kehitetty uusiin ulottuvuuksiin- Urajärven historiallinen näköalapaikka on puhjennut uuteen loistoon.

Toimintaamme ohjaavia arvoja

Veli ja Sanna Hyyryläinen
Yrittäjäpariskunta Veli ja Sanna Hyyryläinen toivottavat vieraat lämpimästi tervetulleeksi Radalla Resortiin!